JUSS OG SAMFUNN

Skjerpet nettsensur i Kina

Tetter de siste hullene i «brannmuren».

Skiltet blir stadig mer vanlig i Kina.
Skiltet blir stadig mer vanlig i Kina.
21. des. 2012 - 15:00

Beijing (NTB-AFP-DPA): Kina har skjerpet kontrollen med landets internett og gjort det enda vanskeligere for kinesere å lese utenlandske nettsteder.

Det er det omfattende systemet som kalles Den store brannmuren som er styrket. Kinesere som har ønsket å lese utenlandske nettsteder, har via private nettverk kunnet finne utenlandske nettsteder og lese nyheter som har vært sensurert bort i Kina.

Nå er disse private nettverkene blitt nesten utilgjengelige, melder kinesiske internettbrukere. Og hvis man klarer å få nettstedene opp, forsvinner kontakten nesten med det samme.

Kinesiske kommentatorer skriver samtidig fredag at de mange dommedagsryktene som de siste dagene har spredt seg på internett, viser hvor viktig det er å ha et strengt kontrollert internett.

- Bare regulering kan gjøre internett tryggere og mer behagelig, skriver Folkets Dagblad, kommunistpartiets hovedorgan, på første side fredag.

Guangming Dagblad skriver at «eksperter ber om regulering for å opprettholde et sunt og ordnet miljø på internett». Flere andre kommentarer fredag går i samme retning. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra