BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skjorta for stor for Visma

Visma ASA meldte idag at de venter betydelige underskudd i første halvår, i motsetning til tidligere antatt. - Skjorta er blitt for stor, sier konstituert daglig leder Jarle Dragvik til digi. Dragvik setter igang omfattende tiltak for kutte kostnadene.

Eirik Flaa
4. juni 1997 - 12:59

Det siste halve året har vært bratt for Visma ASA. Første kvartal var en skuffelse, og nå viser det seg at andre kvartal vil bli enda verre. "...i motsetning til tidligere antydninger vil (Visma) vise et betydelig underskudd i første halvår 1997" heter det i en børsmelding fra selskapet. Videre fremgår det at selskapet, for å forbedre inntjeningen, vil foreta en omstrukturering av selskapet til to divisjoner: Visma Marine og Visma Industri.

- Vi har hatt god inntjening, men skjorta er blitt for stor. Vi må kutte kostnader, sier konstituert daglig leder i Visma, Jarle Dragvik, til digi. Han legger til at organisasjonen i Norge er blitt for tung.

- Opprettelsen av datainnleggings-fabrikkene til Visma Marine går etter planen, men her hjemme har vi en litt romslig organisasjon, sier Dragvik som ikke vil avsløre om omstruktureringen innebærer oppsigelser.

Omstruktureringen vil koste penger, men i børsmeldingen fra Visma går det frem at selskapet vil fra nå av vil konsentrere virksomheten om aktiviteter der det er inntjeningsmuligheter på kort sikt.

Børsmeldingen fra Visma kom etter at selskapet i går ble suspendert fra Oslo Børs. Selskapet valgte selv å suspendere seg, ettersom flere ansatte som er involvert i planene også er eiere av aksjer i selskapet.

Aksjekursen var i fritt fall fra begynnelsen av februar til midten av mai, fra 45 kroner til 15. Så fulgte en kortvarig oppgang med topp rundt 20 kroner. Siste notering var 17,50 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra