BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skru av serveren i helgen

Føler du deg ikke helt sikker på hvor sikker webserveren din er, kan det kanskje være like greit å skru den av i helgen. Søndag morgen starter en hackerkonkurranse hvor vinneren er den som vandaliserer flest servere på kortest tid.

3. juli 2003 - 07:39

Sikkerhetsorganisasjoner har advart om konkurransen som ble annonsert på et nettsted som senere er tatt ned. Internet Security Systems tar trusselen alvorlig, mens Symantec ikke finner grunn til å advare. En ex-hacker intervjuet av C|Net mener at det hele er en spøk satt i gang av brasilianske "script kiddies".

Konkurransen er planlagt gjennomført i en sekstimersperiode søndag 6. juli. Målet er å "tagge" flest mulig nettsteder i løpet av kortest tid, men ikke flere enn 6.000. Vandalene får poeng etter hva slags system de bryter seg inn på. Windows-servere gir 1 poeng, Unix, Linux og BSD-system gir 2, IBMs AIX gir 3 poeng og HP-UX og Apples OS X er gjevest med hele fem poeng.

Zone-H.org, som er et nettsted som fører oversikt med vandaliserte nettsteder, har ikke registrert noen økt aktivitet i det siste, snarere tvert imot.

Det tar de ikke som et godt tegn.

"Det betyr ikke at hackerne er på stranden, men de scanner og legger inn bakdører slik at de er klare for konkurransen på søndag", skriver Zone-H.org på sine nettsider.

Zone-H spår at det først og fremst vil være web-hotelltjenester og systemer som er verter for mange ulike websteder som vil rammes. Dette er fordi reglene sier at flest mulig sider skal ødelegges. Har hackerne først funnet en vei inn på en IP med mange doméner, er det dermed enklest å tagge alle sidene i én operasjon, snarere enn å hacke seg inn på mange ulike domener.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.