BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slappe 38,3 kroner for Telenor

Etter en svak start på sesjonen på Nasdaq steg Telenor-kursen noe på slutten. Aksjen sluttet på 38,3 kroner, men omsetningen var meget tynn de siste timene.

Oddmund Grøtte
4. des. 2000 - 22:10

Telenor sluttet på 12 11/16, noe som tilsvarer 38,3 kroner med en valutakurs på 9.14 kroner per dollar. Det er 1,7 kroner lavere enn hva Telenor avsluttet med på Oslo Børs. Hvorvidt dette fører til kursfall i morgen er noe usikkert da det sannsynligvis er Norge som vil sette kursnivået for aksjen da det er her det er størst omsetning av den. På Oslo Børs ble det i dag omsatt mer enn 83 millioner aksjer i Telenor.

En American Depository Receipt (ADR ) på Nasdaq tilsvarer tre aksjer notert på Oslo Børs.

Det ser ut til at de amerikanske investorene fikk tilfredsstilt sin interesse for Telenor-aksjer i løpet av den første timen. Dagens omsetning var på 1,5 millioner American Depository Receipts (shares), hvorav bortimot en million allerede ble omsatt i løpet av den første timen. Etter dette har omsetningen vært forholdsvis tynn.

Årsaken til dette er at aksjen hovedsaklig har institusjonelle eiere i USA. De 53.000 småsparerne som har tegnet seg for aksjer hører for det meste hjemme i Norge og disse sørger for en jevn omsetning av aksjer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.