FORBRUKERTEKNOLOGI

Slik blir neste generasjon OLPC

OLPC's neste maskin er en elektronisk bok som skal koste mindre enn 100 dollar.

21. mai 2008 - 08:14

One Laptop Per Child (OLPC) er en veldedig stiftelse som ønsker å løfte kunnskapsnivået i fattige utviklingsland ved å gi barn tilgang til informasjon gjennom en billig bærbar PC.

Organisasjonens første maskin er i ferd med å bli produsert, og det skal ha blitt levert cirka 600.000 maskiner til nå. 100 av disse har blitt kjøpt av nordmenn, som har subsidert prosjektet ved å betale for to maskiner, istedenfor bare den ene de har fått: Bygde OLPC-landsby på Frogner.

    Les også:

Nå har OLPC-gründer Nicholas Negroponte nettopp vist frem neste generasjon av maskinen på OLPC's mediedag på MIT Media Lab.

Det er snakk om en elektronisk bok med to skjermer, som får navnet XO-2. Den skal være cirka halvparten så stor som den eksisterende grønne XO-1-maskinen.

Målet er å prese prisen på den helt ned i 75 dollar til den blir klar i 2010. Den får to 16:9-skjermer, og grunnen til at det skal være mulig å få den ned i den prisen er at slike små skjermer er i ferd med å bli billige som en følge av alle bærbare DVD-enheter som selges.

XO-2 skal imidlertid ikke erstatte dagens XO-1, og den lille grønne bærbare maskinen kommer i ny utgave, versjon 1.5, til våren 2009.

Forøvrig mener Negroponte at XO-1 vil komme ned i 100 dollar per PC innen den tid.

Den første maskinen het XO-1 og dette er XO-2
Den første maskinen het XO-1 og dette er XO-2

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra