BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik kjøper du et nytt grafikkort nå

Et moderne grafikkort gir dataspill en ny dimensjon. Her er de forskjellige kortklassene akkurat nå, og hva du bør tenke på når du skal kjøpe.

19. juni 2002 - 11:39






digi.no har delt opp dagens kort i tre segmenter ut fra pris, ytelse og hva slags maskin du har. For det er ikke noen vits i å kjøpe et grafikkort til 4.000 kroner dersom du har en tre år gammel PC.



Erik HarveyQuad Computer

1. Førsteklasse:


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
Matrox Parhelia 512

Les mer om Parhelia 512:

2. Businessklasse:
- Har du en PC med en 1,8 GHz Pentium eller AMD 1800+ prosessor, kan maskinen din utnytte et kort med en av de nyeste prosessorene fra Nvidia eller ATI, mener Harvey.

Bedt om å utpeke forskjeller mellom de to, forteller Harvey at Nvidia er kjent for litt blassere farger, men svært stabile og gode drivere. ATI er kjent for riktigere fargegjengivelse og høyere kontrast.

Nvidias nyeste prosessor-generasjon heter GF4 og selges i tre versjoner: TI4600 (kortene koster rundt 4000 kroner), TI 4400 med kort til rundt 3000 og TI 4200 til rundt 2000 kroner.

Les også


ATI Radeon 8500-prosessoren er ikke like raske som Nvidias, men ATI-kortene har muligheter for videoredigering som Nvidia ikke har satset så mye på. ATI-kortene ligger på rundt 3000 kroner, men Harvey forteller at det har vært litt problemer med driver-stabiltet.

3. Turistklasse:
Her tilbyr mange leverandører kort med forrige generasjon ATI og Nvidia-prosessorer , ATI 70500-brikkene og Nvidia GF3 og GF4 MX eller Matrox G450-prosessoren. Dette er gode valg som gir mye for pengene til eiere av litt eldre maskiner som ønsker mer trykk i spillene.

En rekke nettbutikker som Komplett.no gir deg gode oversikter over priser og forskjellige modeller. Let litt rundt etter det beste tilbudet - her er det penger å spare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.