UTVIKLING

Slik skal IE8 gjøres langt mer stabil

En egentlig ganske opplagt arkitekturendring skal gjøre IE8 mindre sårbar for eksterne feil.

14. mars 2008 - 07:59

Den første offentlige testversjonen av Microsofts neste utgave av Internet Explorer, IE 8 Beta 1, inkluderer en ganske omfattende arkitekturendring under skallet. Denne skal bidra til bedre stabilitet og skalerbarhet.

    Les også:

I et blogginnlegg skriver Andy Zeigler, en leder i Microsofts Internet Explorer Foundations-team, at selskapet har funnet ut at et flertall av krasjene som oppleves med Internet Explorer, egentlig skyldes dårlige nettleser-plugins fra andre leverandører. Disse tilleggene er COM-baserte, noe som betyr at de kjøres i samme prosess og minneområde som selve nettleseren. Gjør tillegget noe ulovlig eller galt, krasjer hele nettleseren.

Normalt kjøres hvert IE-vindu som en egen prosess, sammen med alle fanene som viser i dette vinduet. Noen unntak er det, for eksempel dersom man åpner et nytt vindu ved hjelp av Ctrl+n. Da opprettes dette vinduet i den samme prosessen som det opprinnelige. Også utvidelser til verktøylinjer, hjelpobjekter til nettleseren og ActiveX-kontroller holder hus i samme prosess som nettleservinduet. Også her vil hele nettleseren krasje, selv om feilen bare finner sted i et underordnet objekt.

I IE8, fra med Beta 1, har det skjedd flere endringer. Fanene er blitt isolert fra selve rammen og kjøres i separate prosesser. Dette gjør det mulig for nettlesere å isolere og tolere feil som skjer i en enkelt fane, uten at det ødelegger for resten av arbeidsøkten til nettleseren.

Vindusrammen og «broker»-objektet, sistnevnte er blant annet ansvarlig for å vurdere om URL-er skal lastes i beskyttet modus eller ikke, er plassert i samme prosess. Dette skal gi raskere oppstart av nettleseren.

Nå kan dessuten faner med lav og medium integritet eksistere i samme ramme i brukergrensesnittet. Siden fanene kjøres i egne prosesser, kan beskyttet modus skrus av eller på for hver enkelt fane. Dermed slipper man å måtte åpne sider med ulik integritet i to forskjellige vinduer, slik man må i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.