JUSS OG SAMFUNN

Slow motion i A-pressen

Resultat etter skatt på minus 30 millioner kroner er skuffende for et mediekonsern tydelig er avhengig av TV-inntekter. Mediekonsernet tjener mer på trykkeriene sine enn på sine 48 lokalaviser.

Frode Eriksen
27. apr. 2001 - 11:52
TV 2



Alf Hildrum



Hildrum sier til digioday.no at det ikke er bestemt om selskapet skal søke og eventuelt på hvilke lokal-TV- konsesjoner som ventelig blir utlyst 7. mai. Han er heller ikke fornøyd med investeringen i Mobile Feed AS som ble begjært konkurs sist måned, og selskapet brukte da også lang tid før en bestemte seg for å investere i et annet mobilprosjekt, Chess Communication AS.

- Vi føler vi får en mulighet på markedet uten for høy risiko.

Driftsinntektene økte fra første kvartal i fjor til samme kvartal i år fra 546 millioner til 556 millioner kroner, noe som gav en fallende driftsmargin fra 0,9 til 0,5 prosent. Selskapet selger seg nå ut av eiendomsmassen, for å frigjøre kapital.

- V i ser sterke svingninger fra måned til måned, og det er vanskelig å spå utviklingen resten av året. På avissiden ser vi en svak minus som reflekterer problemer i noen aviser. Vi tror på en bedring på lokal-TV biten på Østlandet.

A-pressen har også så og si avskrevet Norsk Avisdrift og bestemmer seg snart om en vil gå inn med ytterligere kapital.

Selskapet arbeidet framover med mediehusmodellen som Hildrum medgir slett ikke blir lett. - Det blir etablert regionale styringsmodeller med alt under samme tak, der avisa blir det viktigste elementet med tillegg av annen virksomhet.

Hildrum avkrefter planen om å benytte den rasjonale nyhetsproduksjonen til å etablere en form for en ny nasjonal nettavis.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.