BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slutt i Norge, men svensker får ekte bredbånd

Skal du ha bredbånd i Norge, betyr dette i praksis en ADSL-linje. Men for en rekke heldige kunder i Sverige er dotcom-årene fremdeles ikke over.

31. mars 2003 - 13:55

Under dotcom-årene ble det pumpet milliarder inn i å legge fiber, både mellom byer og enkelthus. Mange selskaper arbeidet også med å skape alternative trådløse eller satellitt-baserte alternativer til teleselskapene.

Men her i Norge er det nå bråstopp. Kabelselskapene har stoppet å utbygge sine nett til bredbånd, de trådløse alternativene priset for bedrifter og bredbånd er blitt synonymt med ADSL.

En av de store utfordrerne, Bredbåndsfabrikken, solgte linjer som gir hele 10 Mbps til bare 395 kroner, det samme som en vanlig ADSL-linjer koster. Men Bredbåndsfabrikken har for lengst innført utbyggingsstopp på et tilbud som viste seg å være for godt - her i Norge.

For i Sverige viser det seg nå at moderselskapet Bredbåndsbolaget bygger videre. Selskapet har inngått en avtale med 5600 bygårder i Fastningsägarna Stockholm. Disse gårdene har til sammen 170.000 leiligheter som får tilbud om å få 10 Mbit-linjer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra