650.000 iPhone-kunder i Telenors nett får nå støtte for Wifi Tale. Det er en fantastisk løsning for de med dekningshull, mener leder i Telenor bedrift, Ove Fredheim. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Wifi Tale - for deg med dårlig dekning

Snart kan du ringe uten dekning med iPhone

– Det er bare å trykke på den grønne knappen.

FORNEBU (digi.no): Mulighet for dekning og samtale via trådløse nettverk, inkludert Wifi-nettverket på jobb, hytta eller hjemme, er omsider på vei til iPhone.

For deg med dårlig dekning

Så lenge du har trådløst nettverk kan Wifi Tale gi deg en fullverdig mobilopplevelse langt nede i kjelleren, bak betongvegger eller i moderne glassbygg, steder der radiosignalene sliter med å penetrere.

Dette krever riktignok støtte i mobiltelefonen. Det har enkelte modeller fra Sony og Samsung hatt en periode, men nå skal også iPhone få.

Les også: Varsler slutt på dårlig innendørsdekning

650.000 Telenor-kunder med iPhone

Apple ruller ut den nødvendige programvareoppdateringen neste uke, etter det Telenor erfarer. Det blir støtte for iPhone fra modell 6 (inkludert SE) og nyere.

– Neste fredag (9. desember) er datoen vi hører for når dette skal komme på plass til iPhone. Telenor har 650.000 iPhone i nettet vårt, sier Telenor Norges direktør for bedriftsmarked Ove Fredheim.

For å sette dette i perspektiv har Telenor 125.000 Android-baserte mobiltelefoner fra Sony og Samsung med Wifi Tale-støtte i nettet sitt i dag.

Du trenger ingen app

– Hvis du i tillegg har bredbånd fra Telenor som Wifi-ruteren er koblet på, så vil du kunne ha prioritet på tale, direkte inn på din ruter. Vi ser på det som en super løsning, sier Fredheim.

VoIP-apper som Whatsapp, Viber eller Skype har for mange gjort samme nytten, men dette tilbudet gjør det enklere enn noensinne å ringe over trådløsnettverket.

Med «native» støtte direkte i mobilen på plass slipper man å tenke på apper.

– Det er bare å trykke på den grønne ringeknappen, sier Fredheim.

Les også: Snart vil telefonen bytte mellom 4G og Wifi når du snakker (Tek.no)

Kommentarer (18)

Kommentarer (18)
Til toppen