BEDRIFTSTEKNOLOGI

Snart trenger du en USB-hub

De aller fleste vil før eller siden gå tom for USB-porter på datamaskinen sin. Løsningen er da en USB-hub. Og enklere enn Entrega 7 Port USB Hub får du det neppe...

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. apr. 1999 - 11:26
Entrega 7 Port USB Hub.
Entrega 7 Port USB Hub.

USB (Universal Serial Port) er en standard for tilkobling av eksternt tilleggsutstyr til datamaskiner. De fleste PC-er er utstyrt med én eller to slike porter. Men siden nesten alt tilleggsutstyr som skrivere, styrespaker, tastatur også videre etter hvert blir tilgjengelig med USB-grensesnitt, blir dette antallet i knappeste laget.

Løsningen er da en hub, et slags grenuttak som forsterker signalene. Det mest vanlige USB-hub-ene er små, selvstendige enheter med én USB-inngang og et antall USB-utganger. Men også mange skjermer er utstyrt med en liten USB-hub, ofte med to til fire utganger.

Vis mer

digi.no har testet Entrega 7 Port USB Hub. Som navnet forteller er dette en hub med syv utganger, noe som bør være tilstrekkelig for de fleste. Holder ikke dette, kan man kjøpe flere hub-er, Entregas utgaver kan stables oppå hverandre.
Installasjonen av USB-produkter skal være såre enkel. Dette gjelder selvsagt for hub-en fra Entrega også. Det var bare å pakke den ut, sette inn USB-kabelen fra PC-en og strømledningen, deretter fikset PC-en resten av oppsettet. Riktignok krevde Windows 98 at installasjons-CD-en for operativsystemet ble gjort tilgjengelig, men et eller annet sted må jo driverne hentes fra.

Deretter var det bare å koble nye USB-enheter til hub-en.

Enklere blir det ikke!

Hub-en fra Entrega er liten i størrelse, noe større enn en vanlig kortstokk. Å få plass til den på skrivebordet bør ikke være noe problem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.