BEDRIFTSTEKNOLOGI

Snikangrep mot Microsoft og Novell

I det stille har Oracle utviklet en katalogtjeneste som kaster selskapet tettere inn i en kamp mot Novell og Microsoft. Larry Ellison lanserer sin nye Oracle Internet Directory i USA i dag og benytter samtidig sjansen til å karakterisere Windows NT som et "monster".

Einar Ryvarden
23. feb. 1999 - 10:09

I et overraskende snikangrep kaster Oracle seg tettere inn i kampen med Microsoft og Novell. Senere i dag skal selskapet lansere en helt ny katalogprogramvare som forenkler arbeidet med å gi tilgang og administrere nettverket i bedrifter, melder Wall Street Journal.

Larry Ellison, Oracles meget aggressive toppsjef, har ønsker å utvide Oracle fra å være en database-leverandør til å bli et mer generelt programvarehus. Første skritt på veien er "raw iron"-initativet - en versjon av Oracles database som kombinerer operativsystem og database.

Ikke uventet kritiserer Ellison Microsoft og mener at Windows NT har svellet ut til et program-monster ingen trenger.

Med en katalogtjeneste lanserer Ellison en ny nødvendig bit til sin strategi. Oracles katalogtjenesten gi datasjefer informasjon om og styring over alle tilkoblede enheter, brukere og applikasjoner for å dele ut tilgang. Etter hvert som nettverkene vokser er det viktig å gi for eksempel en bruker en fellestilgang i stedet for å måtte legge inn brukeren på hver eneste server og applikasjon.

En katalogtjeneste blir også et viktig instrument for å måle trafikk og overvåke nettverket for å oppdage ytelsesproblemer før problemene blir kritiske.

Oracles nye katalogtjeneste ser ut til å bli en direktet konkurrent til Novells Network Directory Services (NDS) og Active Directories som Microsoft skal lansere gjennom Windows 2000. Spørsmålet er om Oracle rekker å få Internet Directory i salg før Microsoft lanserer Windows 2000.

Ifølge ryktene skal Oracle også offentliggjøre et samarbeid med Novell for å la Internet Directory kunne samarbeide med NDS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.