JUSS OG SAMFUNN

Snowden: – Det var verdt det

Hedret for sin avsløring av masseovervåking.

– Alt vi har ofret har vært verdt det og jeg ville gjort det om igjen, sa den amerikanske varsleren Edward Snowden da han holdt takketale via videolink fra Moskva mandag. Snowden mottok mandag den svenske stiftelsen Right Livelihoods hederspris.
– Alt vi har ofret har vært verdt det og jeg ville gjort det om igjen, sa den amerikanske varsleren Edward Snowden da han holdt takketale via videolink fra Moskva mandag. Snowden mottok mandag den svenske stiftelsen Right Livelihoods hederspris. Bilde: Pontus Lundahl/Reuters/NTB scanpix
2. des. 2014 - 07:55

Varsleren Edward Snowden mottok mandag en svensk pris for kampen for å avsløre myndigheters masseovervåking. I den nettoverførte takketalen sa at han ville gjort det samme om igjen.

Les også: Snowden (29) er NSA-kilden

I en tale fra videolink fra Moskva, der Snowden har fått innvilget asyl, takket han for at han har fått den svenske stiftelsen Right Livelihoods hederspris, og han takket også journalister og aktivister som har støttet ham.

– Alt vi har ofret har vært verdt det og jeg ville gjort det om igjen, sa Snowden.

– Dette handler om våre liv og den verden vi vil skape for neste generasjon, sa Snowden videre.

Les også: Var spion «på alle nivåer»

Snowden mottok prisen, som omtales som den alternative nobelprisen, mandag kveld.

Da det i september ble klart at den amerikanske varsleren var årets mottaker av prisen, besluttet daværende utenriksminister Carl Bildt å stenge Right Livelihood-stiftelsen ute fra utenriksdepartementets presserom der prisen har blitt delt ut i 18 år.

Prisen ble derfor delt ut under seremoni i den svenske nasjonalforsamlingen. (©NTB)

Se også: Bakdør plantes i IT-utstyr før eksport

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.