JUSS OG SAMFUNN

Snowden vil tilbake til USA

Varsleren er klar for retur, med et forbehold.

KREVER GARANTI: Edward Snowden er klar for retur til USA, og sier via advokat at han reiser tilbake hvis han får garanti for en upartisk rettssak. På bildet snakker den amerikanske varsleren til en gruppe canadiske skolelever over videolink i februar 2015.
KREVER GARANTI: Edward Snowden er klar for retur til USA, og sier via advokat at han reiser tilbake hvis han får garanti for en upartisk rettssak. På bildet snakker den amerikanske varsleren til en gruppe canadiske skolelever over videolink i februar 2015. Bilde: Mark Blinch/Reuters/NTB scanpix
NTB
4. mars 2015 - 08:14

Mokva (NTB-AFP) Edward Snowden, den amerikanske varsleren som har slått seg ned i Russland, er klar for å vende tilbake til USA om han blir lovet en rettferdig rettssak.

– Han vurderer det. Han ønsker å returnere, og vi gjør alt for å få det til, sier Anatolij Kutsjerena, Snowdens russiske advokat.

– Han trenger en garanti for en upartisk rettssak, sier Kutsjerena.

En gruppe advokater er i gang med å se på muligheten for at han kan vende tilbake til USA.

Edward Snowden fikk politisk asyl i Russland etter at han avdekket massiv overvåking av internasjonal tele- og datatrafikk gjennomført av etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA). (©NTB)

Les også: Masseovervåkning kjent ulovlig

Snowden: Var spion «på alle nivåer»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.