BEDRIFTSTEKNOLOGI

Software Innovation satser på nettbrett

Et behov hos smarte forretningsfolk på farten, mener Halvor Walla.

Software Innovation-sjef Halvor Walla satser på nettbrett og smarttelefoner.
Software Innovation-sjef Halvor Walla satser på nettbrett og smarttelefoner.
7. feb. 2011 - 15:55

Software Innovation forteller i en pressemelding at de lanserer løsninger for informasjonshåndtering, dokumentforvaltning og saksbehandling for nettbrett og mobil.

Selskapet viser til at nettbrett og smarttelefoner skaper nye rammebetingelser for forretningsvirksomhet, og at det er et stort behov for smarte løsninger til disse nye flatene hos folk på farten.

Administrerende direktør Halvor Walla viser til interesse og etterspørsel fra kunder, både private og i det offentlige.

Walla mener nettbrett og smarttelefoner krever et brukergrensesnitt som kan brukes på alle aktuelle plattformer. Det må dessuten være mindre «ekspertorientert» enn tilfellet er i dag.

Software Innovation-sjef Halvor Walla satser på nettbrett og smarttelefoner.
Software Innovation-sjef Halvor Walla satser på nettbrett og smarttelefoner.

– Sammen med innovative kunder utvikler vi nå applikasjoner som skaper praktisk nytte og fullt ut utnytter de mulighetene som nettbrett gir. I første omgang handler det om applikasjoner som understøtter blant annet papirløse møter og lederes behov for dokumenttilgang, forteller Walla.

Satsingen skjer til flere plattformer.

– Våre applikasjoner for nettbrett og mobil vil være ekte Apps for iPad/iPhone, Android og Windows som konsumerer HTML 5 via nettskyen. Vi jobber også aktivt med å lansere rene nettskyløsninger basert på en kombinasjon mellom Microsoft Office 365 og Windows Azure. I dette arbeidet tar vi med oss de positive erfaringene fra produktet Offentlig journal, som er bygget på Windows Azure og lansert i 2010.

Motivet er økt effektivitet, ifølge Walla.

– Mange virksomheter, også Software Innovation, har opplevd store effektivtetsgevinster ved at medarbeidere har mobil tilgang til e-post og kalender. Medarbeidere utnytter tiden sin bedre og kan utføre arbeidsoppgaver mellom møter, på reise og utenom arbeidstid. Gjennom å gi tilgang til forretningsapplikasjoner på nettbrett vil slike gevinster også kunne oppleves i virksomhetsprosesser og offentlig saksbehandling.

Walla sier det også skal utvikles mobile løsninger som fokuserer på lederens rolle, med muligheter for effektiv saksstyring, oppgavehåndtering og rapportering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.