JUSS OG SAMFUNN

SOL inntar leieposisjon

Scandinavia Online og Birger Steen skal være med å løfte den norske leietjenesten Rentuz.com fra null til hundre. Dermed sikret SOL seg 28 prosent av selskapet som skal gjøre leiemarkedet åpent på nettet.

Sigvald Sveinbjørnsson
26. juni 2000 - 12:09
Scandinavia OnlineSOLRentuz.com

Selskapet er nyetablert, og stammer fra inkubatormiljøet ved Made4net, hvor Anders Brandt blant annet er inne. Han er også styreformann i Rentuz.com.

SOL inngikk en toårs avtale med nettjenesten, mot 28 prosent av aksjene i selskapet. SOL skal profilere tjenesten på sine portalsider i Norge, samtidig som selskapet skal få hjelp og støtte til etablering i de nordiske landene av den skandinaviske portal-kjempen.

Dette er en fremgangsmåte SOL har vært igjennom før. Blant annet fikk Freetrax en slik avtale med SOL., og SOL fikk aksjer i selskapet.

Les mer om Freetrax og SOL:
Vil gjøre Freetrax til nordens største digitale musikk-distributør

Kristin Skogen Lund


Rentuz.com har selv meget stor tro på sine tjenester. - Leiemarkedet er et marked med sterk vekst, og ser man på utviklingen i andre europeiske land og USA, er leie og leasing betraktelig mer vanlig enn i Skandinavia, sier Thor Rieber-Mohn, administrerende direktør i Rentuz.com.

Konsernsjef i SOL, Birger Steen sier til digi.no at de hele tiden er i kontakt med selskaper som ønsker å gi fra seg aksjer mot å komme på sidene til SOL. For mange selskaper er dette en gylden mulighet å bli kjent, få en kritisk masse brukere og gå fra null til 100 på kortest mulig tid, uten at dette koster all verden i markedsføring.

- Når det gjelder aksjene så opptrer vi som finansielle aktører. Som en venture-kapitalist, sier Steen som varsler flere avtaler i tiden som kommer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.