JUSS OG SAMFUNN

SOL låser likevel ikke startsiden i IE 5

Scandinavia Online (SOL) skal likevel ikke låse hjemmesiden i den tilpassede versjonen Internet Explorer, slik de vurderte. - Vi har hverken muligheten eller ønske om å låse brukerne til vår oppstartside, sier Stig Waagbø, portalsjef hos SOL, til digi.no.

Einar Ryvarden
19. mars 1999 - 12:26

Tidligere i dag kunne digi.no fortelle at Norges største nettsted, Scandinavia Online (SOL) vurderte å lage en tilpasset versjon av Microsofts ny nettleser, Internet Explorer 5.0, der brukerne ikke kunne endre oppstartssiden. Dermed vil du alltid ende opp på SOLs forside når du starter opp denne nettleseren. (Se lenke til tidligere sak i høyre marg)

Etter at Microsoft i går lanserte sin nye Internet Explorer 5.0 har det dukket opp en rekke mer eller mindre tilpassede versjoner på forskjellige nettsteder. Digi.no skrev tidlig i går en sak med en peker til Microsofts egen versjon og en versjon laget av dataforlagshuset Ziff-Davis.

I dag morgen sa SOL at de ikke ville svare på spørsmål, men nå avviser Stig Waagbø, portalsjef hos SOL, problemstillingen.

- SOL skal ikke låse startsiden i den versjonen av Internet Explorer 5.0 vi legger ut senere i dag. Alle brukere kan ta det med ro - de vil selv kunne tilpasse Internet Explorer 5.0 fra SOL som de vil, sier Waagbø til digi.no. Microsoft lar ikke innholdsleverandører og internettleverandører låse startsiden i tilpassede versjoner av Internet Explorer. Det er bare bedrifter som får gjøre dette ovenfor ansatte, påpeker Waagbø.

Dette påpekte Microsoft ovenfor digi.no i dag morges. SOL slipper dermed en mulig konflikt med Konkurransetilsynet. Da Telenor Nextel kjøpte halvparten av SOL i november 1997 inngikk de en avtale med Konkurransetilsynet. Oppkjøpet gjorde de to selskapene til svært dominerende på det norske internett, men man fikk ja til fusjon blant annet fordi kunder som kjøper internett-abonnement av Nextel ikke må bruke Sol, men kan bytte oppstartsside.

Waagbø forteller at SOLs versjon av Internet Explorer vil inneholde knapper og lenker til SOLs forskjellige tjenester, samt et SOL-ikon i øverste, høyre hjørne når den blir klar senere i dag. (For nedlastning, se lenke i høyre marg)

- Vi er spent på å se hvordan denne nye nettleseren vil gi våre forskjellige tjenester enda mer trafikk, sier Waagbø.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra