JUSS OG SAMFUNN

SOL og VG gir opp CNN i Norge

For en drøy måned besluttet CNN å stenge sin nettjeneste i Sverige. Nå legges driften ned i Norge også. Avgjørelsen om å stenge CNNs norske nettsted er tatt i samråd mellom CNN, SOL og VG Multimedia.

Therese Werenskiold
7. juni 2001 - 09:07
CNN SverigeScandinavia Online

Nå stenger også CNNs norske nettsted. Dørene lukkes den 8. juni, når lisensavtalen mellom CNN og SOL utløper.

- Vi må bare akseptere at SOL ikke lenger ønsket å fortsette samarbeidet. I Norge har vi ikke klart å skaffe nye samarbeidspartnere etter at de nåværende avtalene gikk ut. Dette er et viktig område for oss, og vi gir oss ikke. Likevel velger vi altså å legge ned nettsidene inntil videre, sier Chris Cramer, president i CNN International Networks til Aftenposten.

Ifølge en pressemelding er avgjørelsen om å stenge nettstedet tatt i samråd mellom CNN, Scandinavia Online og VG Multimedia, som for øyeblikket produserer tjenesten på lisens fra SOL.

VG Multimedia vil ikke inngå en ny avtale med CNN.

- Vi ønsker nå å fokusere alle våre ressurser inn i VGs eget Web-område. Vi anser ikke dette, med tanke på dagens interaktive klima, for å være det riktige tidspunktet for å inngå en ny lisensavtale av denne typen. Alle CNN Norge-ansatte vil fortsatt ha arbeid hos VG Multimedia, sier Torry Pedersen, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG Multimedia.

Arthur Bastings, direktør i Turner Broadcasting System Europa, beklager at nettstedet stenger.

- CNN Norge-siten har vært en viktig komponent i den første fasen av vår regionale, interaktive strategi, og vi har fortsatt en forpliktelse overfor det norske markedet. Nordmennene er blant de mest avanserte mediebrukerne i verden, og har vært store brukere av CNNs tjenester. Vi føler at det nå er på tide å måle responsen på andre interaktive tjenester, uttaler Bastings i pressemeldingen.

Lisensavtalen mellom Turner Broadcasting og SOL blir ikke fornyet siden SOL ikke lenger inngår lisensavtaler om produksjon av nettsteder. Schibsted-selskapet har endret strategi siden avtalen ble inngått i 1997. SOL vil ikke være en innholdsleverandør, men fokuserer alle ressursene
på portalvirksomhet.

CNN Danmark vil forbli åpen under en ny lisensavtale direkte mellom CNN og Metropol Online (CNN Danmark drives i dag med en lisensavtale mellom Metropol Online og Scandinavia Online).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra