BEDRIFTSTEKNOLOGI

SOL vil levere telefonnumre

Seks selskap ønsker å levere opplysningstjeneste for telefonnummer, deriblant Scandinavia Online (SOL) og Telenor Media. Tele 2 Norge som tidligere har ønsket å levere nummeropplysningstjenester, finnes ikke lenger på listen over interesserte.

Frode Eriksen
11. des. 2001 - 08:45


Post- og teletilsynet


EasyConnect AS

Current

Telenor Media søker også under sitt nye navn, Findexa. I tillegg søker Telenor-konsernet, som i dag har monopol på opplysningsvirksomheten i tråd med en konsesjon som gjelder for selskapets drift. Slik det ser ut kan selskapet vente seg ny konkurranse fra det tidligere Telenor Media som ble solgt ut 16. november til Texas Pacific Group.


Siste søker er Scandinavia Online, der aksjemajoriteten nylig ble solgt til svenske Eniro, som tidligere var den delen av Telia som drev med telefonkataloger og nummeropplysning.

Tidligere har blant andre Tele2 Norge varslet interesse for nummeropplysning. Selskapet har vært en pådriver for å få frigjort nye, korte, tresifrede telefonnummer for at andre enn Telenor skal kunne drive med nummeropplysning.

Nå har imidlertid selskapet valgt å ikke lenger engasjere seg i markedet for nummeropplysning.

17. desember skal det bestemmes hvilke selskap som får tilgang til hvilke nummer til sin opplysningstjeneste. Om flere selskap ønsker det samme nummeret, ender det hele med loddtrekning.

De nye numrene kan tas i bruk 15. februar.

Telenors nåværende opplysningstjeneste har fram til nå fått bruke numrene 180 og 181 og begge disse trekkes i forbindelse med liberaliseringen i markedet tilbake i mai neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.