BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sølbart og sammenleggbart tastatur

Nå kommer tastaturet som tåler støt, vann og støv. I tillegg er tastaturet helstøpt og kan rulles sammen

Lars Kvanum
8. mai 2000 - 10:59

Tyske Kota Technologies har satset på funksjonabelt design og et felt få andre har vært inne på.

Du husker kanskje tastaturet til ZX Spectrum fra 1980-tallet. Datamaskinen som ble beryktet – ikke for funksjonaliteten sin, men heller fordi gummitastaturet etter hvert falt av og avslørte seg som det beste viskelæret på markedet.

Tastaturet Flexboard. <i>Foto:  Kota Technologies</i>
Tastaturet Flexboard. Foto:  Kota Technologies

Trenger man ekstra plass, eller hvis man jobber i et område med mye fuktighet eller støv, så kan det kanskje være lurt å gå tilbake til gummitastatur. Til nå har man hatt "trekk" til tastaturene, og man har også hatt gummimatter à la ZX Spectrum. Begge har hatt sine begrensninger når det gjelder beskyttelse mot smuss. Det siste på tastaturfronten er altså tastaturer uten bevegelige deler. Altså kun en gummimatte med en PS/2-ledning.

Flexboard sammenrullet. <i>Foto:  Kota Technologies</i>
Flexboard sammenrullet. Foto:  Kota Technologies

Det som virker litt interessant med det nye designet er at det ikke finnes noen bevegelige deler og at tastaturet er helstøpt. Dette betyr i praksis at man kan rulle sammen tastaturet og putte i lommen hvis man skal ha det med seg, eller at man kan legge det i vasken og spyle av det hvis man søler noe. Man burde faktisk kunne bruke det under vann hvis man skulle trenge noe slikt. Det eneste man bør passe på er at det kobles til datamaskinen via en vanlig plugg, og gir derfor ikke noen beskyttelse i den enden.

digi.no har ikke funnet noen nordisk distributør, men informasjon kan hentes fra firmaets nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra