JUSS OG SAMFUNN

Solgte familiebedrift på nettauksjon

På Internett-auksjoner kan man selge det meste. Bruk av nettauksjoner er en fin måte å bli kvitt noe man ikke lenger har bruk for. Som en bedrift, for eksempel.

Therese Werenskiold
24. des. 1999 - 08:58

Tyskeren Karl Fleissner solgte nylig sin familiebedrift på eBay GmbH, den tyske avleggeren til den amerikanske nettauksjonstjenesten. Ansvarlig for eBays "business-to-business" auksjonssider forteller til IDG News at bedriften ble solgt for 250.000 tyske mark, eller litt over en million kroner.

Fleissner vil ikke oppgi navnet på bedriften, og heller ikke komme med ytterligere kommentarer. Fleissners aldrende far ville at hans sønn skulle ta over familiebedriften, men sønnen var for opptatt med å drive egne forretninger, sier eBays talsmann til IDG.

Før bedriften ble lagt ut for salg på nettet, hadde Fleissner prøvd seg litt frem ved å selge noe av bedriftens maskinvare gjennom business-auksjonstjenesten som ble lansert i november.

Den aldrende faren hadde ikke en gang hørt om Internett.

Neste skritt var å legge hele bedriften ut for salg. Kjøperen hadde kontaktet Fleissner da han solgte maskinvaren, og etter to uker endte han opp med hele bedriften - til en sum han mente var "svært fornuftig".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.