BEDRIFTSTEKNOLOGI

Solgte opsjoner før resultatvarsel

Sju Nokia-sjefer, deriblant konsernsjef Jorma Ollila, solgte ifølge Hufvudstadsbladet opsjoner i Nokia for 21 millioner euro etter først å ha levert en optimistisk prognose før resultatet for første kvartal ble presentert i vår.

Frode Eriksen
21. sep. 2001 - 15:50

Hufvudstadsbladet skriver at sju av ni direktører har solgt ut om lag en tredel av sine opsjoner etter å ha lagt fram en prognose som fortalte om en tosifret vekst for mobilsalget i år. Samtidig var markedet fullt av varsler fra selskapets konkurrenter om lavere salg.

I juni varslet Nokia om dårlige resultat med beskjed om at mobiltelefonsalget ble dramatisk dårligere med knapt noen vekst fra fjoråret. Resultatet lot ikke vente på seg og kursen raste.

Assisterende direktør i Nokias konsernkommunikasjon, Maja Tommila, sier til AFX at selskapet har informert markedet etter gjeldende retningslinjer.

Den finske avisen skriver at Jorma Ollila solgte unna 100.000 eller en fjerdedel av sine opsjoner med en gevinst på 8 millioner euro, finansdirektør Olli-Pekka Kallasvuo solgte vel en tredel av opsjonene sine med en gevinst på vel 4 millioner euro, mens leder av Nokia Mobile Phones Matti Alahuhta solgte 35.000 av 140.000 opsjoner og nettet 3 millioner euro. Bare to av ni sjefer solgte ikke.

Helsingforsbörsen sier til AFX at det ikke er grunnlag for å granske Nokia og de sju direktørene etter nedsalgene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra