BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony dumper MS Office til fordel for StarOffice

Dersom Sony er trendskaper, står Microsoft foran store utfordringer: Ved utgangen av året vil Sonys Windows-PC'er i Europa leveres med StarOffice 6.0 i stedet for MS Office.

6. des. 2002 - 14:13
Sun Microsystems Inc

Dette er andre gang en av verdens topp-ti-leverandører i PC-markedet så åpent bryter med Microsofts dominerende stilling innen kontorpakker. Kanadiske Corel var først ut tidligere i år, da selskapet offentliggjorde en avtale med Hewlett-Packard der HP forpliktet seg til å legge inn WordPerfect som tekstbehandler på sine maskiner.

StarOffice er Suns kommersielle distribusjon av sin åpne kildekode-pakke OpenOffice. Pakken inkluderer en tekstbehandler, et regneark og andre mye brukte kontorverktøy, og er Suns viktigste spydspiss mot Microsofts markedsledende posisjon i PC-markedet.

Verken Sun eller Corel vil opplyse hvor mye penger de krever av PC-produsentene for sine kontorapplikasjoner, men prisingen er sannsynligvis så lav at selskapene neppe tjener penger på avtalene i første omgang. Strategien er først å spre programvaren så bredt som mulig, så får eventuelle inntekter komme senere, når brukerne har skiftet ut Microsoft Office og må oppgradere erstatningsprogramvaren fra Corel/Sun.

Dette er samme strategi som i sin tid gjorde Microsoft til markedsleder i konsumentmarkedet, og som satte selskapet i stand til å kuppe bedriftsmarkedet.

- Når bedriftskundene får gått StarOffice nærmere etter i sømmene, vil de se at produktet er billigere og lisensbetingelsene lettere å administrere, sier Suns teknologievangelist i Europa, Simon Phipps, til ZDnet.

Microsoft ønsker ikke å kommentere saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra