AVTALER & KONTRAKTER

Sony vil overgå Apples minneavtale

Sony forhandler med Samsung om en enda mer omfattende minneavtale enn den Apple har.

30. des. 2005 - 07:22

Det økende minnebehovet til utstyr som mobiltelefoner og bærbare mediespillere har gjort flashminne til mangelvare. Allerede i august var det klart at Apple-spilleren iPod mini, som lagrer alt i flashminne og ikke til disk, rystet minnemarkedet.

Utover høsten kom flere tegn på at store ting er i gjære.

I oktober anklaget Samsung de koreanske konkurransemyndighetene for å ødelegge for en avtale de hadde med Apple om å gå sammen om en flashminnefabrikk til 3,8 milliarder dollar.

I november inngikk Apple avtaler med Samsung og Hynix for å trygge langsiktige leveranser. Verdien på avtalen mellom Apple og Samsung er 500 millioner dollar. Samtidig kunngjorde Micron og Intel planer om fellestiltaket IM Flash Technologies for å bygge nye produksjonsanlegg for flashminne, med investeringer på over fem milliarder dollar.

    Les også:

Nå i romjulen kommer det meldinger om at Sony, en av Apples store konkurrenter innen bærbare mediespillere og dessuten medeier i Sony Ericsson som har lanserte egne Walkman-mobiltelefoner, er i ferd med å sluttforhandle en avtale med Samsung om leveranser av flashminnebrikker, verdt 1,8 milliarder dollar. Ifølge Korea Economic Daily vil avtalen sannsynligvis undertegnes tidlig i 2006.

Sony skal være ute etter flashminne av typen Nand – den samme som Apple bruker i sin iPod og som eller finnes i blant annet mobiltelefoner, andre bærbare mediespillere og digitale kameraer – med tanke på flashminnebaserte musikkspillere med 8 GB minne, som skal lanseres til våren. En avtale med Samsung vil sikre volumleveranser til stabile priser.

Sony og Samsung har i dag et fellestiltak innen produksjon av flatskjermer, og en avtale om utveksling av teknologi.

Samsung har ikke kommentert en mulig avtale annet enn ved en melding til Seoul-børsen som bekrefter samtalene og slår fast at ikke noe er avgjort ennå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra