JUSS OG SAMFUNN

Spammer starter spamtjeneste

Etter å ha blitt kastet ut av America Online, Prodigy, CompuServe og et titalls andre aksessleverandører, vil storspammeren Sanford Wallace nå bli sin egen internettleverandør.

Morten Øverbye
21. feb. 1997 - 13:00

Til Media Daily sier Wallace at hans selskap Cyber Promotion nå vil starte en egen internetttjeneste som skal drive masseutsendelse av e-post og samtidig tilby tjenester til andre spammere som vil gjøre det samme.

- Vi vil være den første internettleverandøren som ikke begrenser kommersiell aktivitet, sier han og betegner den nye tjenesten som et fristed for spammere. Etter Wallace eget utsagn skal det allerede være en venteliste med tre hundre spammere som ønsker å bruke tjenesten.

Spam er begrepet som brukes om aktører som driver masseutsendelse av e-post til brukere som ikke selv har bedt om å motta slik post. I følge Wallace skal Cyber Promotion imidlertid sette opp egne lister der nettbrukere kan reservere seg mot å motta post fra selskapet og dets samarbeidspartnere.

På spørsmål om hvorfor han ikke hadde tenkt på dette tidligere, svarte Wallace at han har hatt det for travelt med alle søksmålene som hadde kommet mot ham. I dag tilbringer Wallace mindre tid i retten, etter å ha inngått forlik med blant andre America Online, CompuServe og ConnectricNet.

- Det vil være første gang siden mars i fjor at jeg kan konsentrere meg om å tjene penger selv, i stedet for å gjøre mine advokater rike, sier Wallace.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.