RESULTATERFINANS

Spår knallvekst for WAN-outsourcing

Den økonomiske resesjonen til tross - markedet for leide eksterne nett- og nettverkstjenester i Europa vil i følge Datamonitor firedobles på tre år.

Eirik Flaa
22. sep. 1998 - 16:58

I kjølvannnet av at stadig flere selskaper ønsker å rasjonalisere sin ressursbruk på IT, vil europeiske selskaper velge å bruke eksterne leverandører av sine eksterne nett. Dette er hovedargumentet Datamonitor bruker når analysebyrået konkluderer med at WAN (Wide Area Network) - outsourcing vil mer en firedobles i løpet av en treårsperiode. I 1997 utgjorde dette markedet 980 millioner dollar i Europa, mens det i 2001 er ventet å passere 4,8 millarder dollar.

I følge undersøkelsen er det i hovedsak tre typer selskaper som vil dra nytte av den sterke veksten i dette markedet. Telekommunikasjonsselskaper, med tradisjonell kompetanse på tale og høyhastighetnettverk er allerede godt posisjonert for å møte veksten - det samme gjelder WAN-spesialister med internasjonal dekning. I tillegg til disse tror Datamonitor at Internett-aksessleverandørene vil få sin del av kaka.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra