RESULTATERFINANS

Spår massekollaps for IT-selskaper

Svenske eksperter tror at slakten blant IT-selskapene kan fortsette, og at et tyvetalls børsnoterte selskaper faktisk kan gå konkurs.

Oddmund Grøtte
22. feb. 2001 - 13:25
AktiespararnaAksjesparerforeningen Norge
Dagens Industri


- Hvis nedskrivninger fører til at egenkapitalen "forsvinner", må selskapene hente penger, sier revisor Sigvard Heurlin til DI. (Red.anm.: Cell Network AB er for eksempel et av selskapene som er i faresonen. Ved utløpet av tredje kvartal i fjor hadde selskapet en goodwill på 1,3 milliarder kroner, mens egenkapitalen var på 900 millioner kroner. Hvis goodwillen nedskrives, betyr det at egenkapitalen er borte, og selskapet er teknisk konkurs og må hente penger i en emisjon på meget lav aksjekurs.)

- Et selskap kan ikke si at de ikke har "råd" til å gjennomføre en nedskrivning. Regnskapsstandarden instruerer hver revisor til å nedskrive goodwill straks det er konstatert at virkelig verdi er lavere enn den bokførte, sier Heurlin.
Merkantildata ASA nedskrev i forrige uke goowill-posten i regnskapet med 5,3 milliarder kroner. På grunn av at selskapet hadde en solid balanse fikk ikke dette andre konsekvenser enn at egenkapitalen ble litt mindre.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra