RESULTATERFINANS

Sparebanken NOR åpner nettaksjehandel

Gjennom sitt datterselskap Karl Johan Fonds ASA åpner nå også Sparebanken NOR for det de omtaler som "markedets rimeligste tilbud for aksjehandel over Internett" - i hvert fall for beløp inntil 80 000 kroner.

Øystein Kvistad
20. aug. 1999 - 01:00

- Dette er et viktig tilskudd til den totale produktbredden vi ønsker å tilby våre kunder, sier visekonsernsjef Olav Hytta i Sparebanken NOR, som i en pressemelding påstår at det bare skal "ta et par sekunder" fra en kunde legger inn en ordre til ordren ligger i meglerens ordrebok.

Administrerende direktør Kristian Lund i Karl Johan Fonds ser verdien av å gjøre aksjemarkedet lettere tilgjengelig for flere gjennom et system som ifølge Lund "er enkelt, sikkert og rimelig".

- Vi har kjørt en pilotperiode på cirka to måneder, hvor et begrenset utvalg kunder har testet løsningen med reelle handler. Tilbakemeldingene vi har fått fra kundene på systemets funksjonalitet er meget positive, og stabiliteten er god, hevder Lund.

Kunder som handler aksjer over Sparebanken NOR/Karl Johan Fonds nettsted skal straks kunne kontrollere om ordren er utført og til hvilken kurs. Nettaksjehandelen opererer med en kurtasje på 0,25 prosent av handelsbeløpet, med en minstekurtasje på 160 kroner. For å handle aksjer kreves en bankkonto i Sparebanken NOR med en telegiroavtale.

I pressemeldingen opplyser Karl Johan Fonds at selskapet også tilbyr skreddersydde abonnement på sanntidsinformasjon, nyheter og analyser i samarbeid med det snart svenskeide SOL Børs (TeleTrade Financial Services AB ønsker å overta hele virksomheten - se egne saker) og Infront AS.

Vurderer du å prøve ut tjenesten, les dette først.

I nær fremtid vil også Aker Fonds ASA åpne egne Internett-sider for direkte aksjehandel. Prisen ser ut til å bli liggende omkring 60 prosent lavere enn hos Karl Johan Fonds/Sparebanken NOR. Les mer her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.