JUSS OG SAMFUNN

Spillkonsoller blir hackernes nye mål

Playstation og Xbox går online til høsten. Da sitter hackerne klare til å cracke, DoS-e eller bruke de kraftige datamaskinene til annen moro.

20. juni 2002 - 11:24
Playstation2SecurityFocusartikkel om konsollhacking


Counter-Strike, Diablo, Everquest, Ultima Online

Les også

Xbox leveres med Ethernettport, Playstation2 har nettilkobling som tilbehør, og Nintendos Gamecube skal etter ryktene få det til høsten de også. Sikkerhetsanalytiker hellNbak fra hvit-hatt-hackerfirmaet Nomad Mobile Research Centre bekymrer seg for hva som vil skje når ti millioner Xboxer plugges i nettverket. Om noen finner et sikkerhetshull eller en bakdør i boksen og installerer en DoS-zombie på endel av dem - resultatet kan bli lammende datahærverk.

Da Sega lanserte modem og bredbåndsadapter for sin DreamCast-konsoll i 2000, ble det raskt oppdaget en rekke hull som kunne utnyttes utenfra, blant annet "ping of death"-sårbarhet, der en slemming kunne sende inn spesielle datapakker som krasjet konsollen og slettet lagrede spill, skriver SecurityFocus.

Et slikt hull i Xbox eller Playstation2 vil kunne føre til ekstreme gamer-kriger, tyveri av spill, musikk eller andre filer. Microsoft hevder deres sikkerhetsløsninger er på militærnivå, mens Sony ikke ville kommentere sikkerheten på Playstation2.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.