JUSS OG SAMFUNN

Spionen som elsket meg

De aller fleste som skriver, opplever av og til at man famler litt i blinde etter et passende emne for dagen. Dette var min situasjon nå i kveld, og som sedvanlig klikket jeg meg inn på digitoday.

Nina Furu
29. mars 2001 - 12:42
Telenor

Hadde jeg vært i det seriøse hjørnet, kunne jeg kommentert dette utfra personvernsynspunktet, eller kanskje utfra en eller annen form for bransje-vinkling. Det hadde sikkert vært mere nyttig (men kanskje mindre underholdende?) for deg som leser.

Nå er imidlertid ikke dette den mest seriøse dagen i mitt liv, så tankene mine tok i stedet en litt mer lateral vinkling. Et kort søk senere var jeg på et nettsted som heter "Spyzone".

Og - for å unngå all tenkelig mistanke om injurier: Resten av denne saken har alldeles ikke det minste med Telenor å gjøre. I stedet handler det om spionasje av den langt mer håndfaste og dramatiske sorten. Du vet, sånt som smaker av Sneakers og James Bond og Mission Impossible.

Så det er derfor jeg vil prøve å friste deg til et lite sidesprang: Fra hverdagen over i actionfilmenes og guttedrømmenes verden, via linken til Spyzone. Klikk på den og tre inn i en annen verden. (Men les gjerne ferdig først!)

Spyzone er nemlig nettstedet til firmaet CCS, som hevder å være markedsledere innen utstyr for avlytting, overvåking og sikkerhet - både for private og offentlige kunder. Kort sagt: Spion-dingser.

Og selv om spionasje i virkeligheten ikke er verken glamorøst eller attraktivt, er i hvert fall nettstedet både spennende og ganske sexy. Her kan man regelrett fråtse i glinsende små duppedingser med diskrete dioder og aggressiv forkromming: Gjenstander som i sitt utseende bare innbyr til gjettverk hva faktisk funksjonalitet angår.

Siden de fleste av digitodays lesere er menn, og ettersom jeg anser dingse-fetisjisme som et generisk kjennetegn ved menn som gruppe, tenkte jeg altså at jeg bare skulle tipse deg om dette: Et nettsted hvor du kan leve ut dine innerste dingse-fantasier uten blygsel.

Hva synes du for eksempel om en datastyrt telefonavlyttings-avslører, en kompakt røntgen-boks for sjekking av innkommende post, eller radiostyrt bombe-beskyttelse til bilen? - Man vet tross alt aldri når terrorister kan angripe.








Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.