RESULTATERFINANS

Spiser seg gjennom Norge og Europa

De ansatte som ikke har solgt seg ut, har fått en verdiøkning på 250% siden TJ Group kjøpte Scanet med aksjer i september. Nå vil Tuomo Tilman bytte mer i Norge. - Og Tyskland. Og Nederland. Og Sverige, Danmark, England, Italia og Belgia, sier han til digi.no.

Pål Leveraas
3. des. 1999 - 18:13


Espen Halvorsen
Mer om dette før du leser resten?

De 60 millionene er med dagens kurs på Helsinki-børsen vokst til 150 millioner, etter mindre enn tre måneder.

TJ Group, som har en respektabel alder til å være et Internett-selskap - det ble startet i 1987 - vil gjerne regnes med i superligaen av skandinaviske konsulenter på nye medier - sammen med aktører som Linné, Framtidsfabrikken og Icon. I dag er selskapet verdt 260 millioner Euro, eller oppunder to milliarder kroner. Tilman og hans medgründer Jyrki Salminen har derfor begge til salt på maten med sine 13,4 prosent hver.

- Den viktigste forskjellen på oss og konkurrentene våre er at vi tjener penger, og det har vi gjort lenge, poengterer Tilman.

Ekspansjonen i Europa skal skje i løpet av 2000. Den skal skje dels ved oppkjøp og dels ved organisk vekst. TJ Group er i dag tilstede på syv lokasjoner i Finland, to i Sverige og to i Norge.

- Vi offentliggjør sannsynligvis et nytt oppkjøp i Norge innen kort tid, sier han uten å la seg friste til å presisere nærmere.

TJ er dessuten under etablering i Danmark, og skal etablere seg i Øresund-regionen. Tyskland og Nederland er sannsynligvis nært forestående også.

Oppkjøpene vil ikke nødvendigvis finansiere ved aksjebytte. - Uansett vil jeg i dag ikke ha problemer med å finansiere de oppkjøpene jeg ønsker å foreta, sier Tilman.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.