BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sprenger 8,4 GB-grensen

Maxtor lanserte nylig en ny EIDE/UltraDMA harddiskgenerasjon med lagringskapasitet på opptil 11,5 GB. Tidligere har størrelsen på slike disker vært maksimalt 8,4 GB, men denne grensen er nå brutt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. mars 1998 - 16:53
Harddisken Maxtor DiamondMax 2880.
Harddisken Maxtor DiamondMax 2880.

På grunn av begrensninger i BIOS og operativsystem har de fleste av dagens PC-er ikke støtte for større EIDE-harddisker (EIDE - Enhanced Integrated Device Electronics) enn 8,4 GB. Maxtor går rundt denne begrensningen ved hjelp av sitt installasjonsprogram, MaxBlast, som er Maxtors versjon av EZ-Drive fra Micro House International.

Ifølge John Aspholm, produktsjef ved Computer 2000, har ikke dette noen kjente begrensninger utenom at det i hvert fall foreløpig kun fungerer i Windows 95 og 98. Dette begrenser selvsagt bruken av de nye harddiskene, men Aspholm lurer på om ikke Macintosh likevel støtter så store disker. Men han er ikke sikker.

Diskene i DiamondMax 2880-serien er bygget opp av plater som hver har en lagringskapasitet på 2880 MB. Diskene i denne serien har en gjennomsnittlig søketid på 9,0 ms og en spinnhastighet på 5.400 rpm. Hurtigbufferet er på 256 kB og disken har en maksimal overføringshastighet på 33 MB/s.

Aspholm forteller at disken etterhvert vil bli levert i en spesiell oppgraderingspakke som inkluderer monteringsskinner, skruer og annet som kan være nødvendig ved en innsetting av en ekstra harddisk i en PC. Aspholm tror dette er et mer attraktivt tilbud enn å bare levere disken i en plastpose.

DiamondMax 2880-disken på 11,5 GB vil bli tilgjengelig for levering i løpet av mars og vil ved lanseringen koste omtrent 3.600 kroner eksklusiv mva.

Garantien på harddisken varer i tre år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra