BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sprint kan bli solgt likevel

Både amerikanske myndigheter og EU tvilte på om det var til gavn for konkurransen at WorldCom kjøpte Sprint. Istedet for å forsøke å forlike seg med myndighetene valgte de to selskapene å bryte fusjonen. Men beilerne står i kø for Sprint.

Frode Eriksen
29. juni 2000 - 11:01

På ny har Deutsche Telekom meldt sin interesse for Sprint. Telekom eier allerede 10 prosent i Sprint, som er det samme som France Telecom, sistnevnte har bestemt seg for å selge.

Ifølge The Wall Street Journal diskuterer Telekom nå hvorvidt en skal by på Sprint og hvor mye. Selskapet har også tidligere vist sterk interesse for Sprint, som ikke bare er USAs tredje største teleselskap, men også innehaver av et av de få noenlunde riksdekkende mobilnettene i USA. Selskapet er dessuten sterk på Internett backbone.

Det tyske teleselskapet har lenge vist sterk vilje til å ekspandere sin virksomhet til å gjelde flere markeder enn bare Tyskland og kan ha forbredt seg på at Sprint skulle bli "ledig" i markedet.

- Nå trenger vi en solid handel i USA, sa styremedlem i Deutsche Telekom nylig ifølge The Wall Street Journal.

Men også andre selskap kan være interessert i Sprint. Blant de er British Telecom, som tapte amerikanske MCI til WorldCom for tre år siden. Men BTs tette samarbeid med AT&T kan likevel by på problemer for et oppkjøp.

Andre europeiske teleselskap av en viss størrelse kan tenkes legge inn bud, og blant kandidatene kan både Telefonica og Telecom Italia finnes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.