BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sprudlende McNealy tegnet "itanic"-fri profil

Til tross for fortsatt røde tall og mye negativ omtale mener Scott McNealy at selskapet er gjør det bra.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. des. 2003 - 06:36

Sun-sjef Scott McNealy fortalte under dagens pressemøte ved SunNetwork-konferansen i Berlin at han har vanskelig for å forstå den negative omtalen selskapet har fått i det siste, spesielt i amerikansk presse. Selskapet går fortsatt med underskudd, etter at det ble truffet hardt da dot.com-boblen sprakk.

- Vi har 5,5 milliarder dollar på bok og har gode framtidsutsikter sier McNealy.

Samtidig velger han å se positivt på oppmerksomheten.

- Hvis vi er så små og ubetydelige som enkelte mener, hvorfor skriver de stadig om oss da, spør han.

    Les også:

Et godt tegn på at Sun får oppmerksomhet, er oppslutningen ved denne ukens SunNetwork-konferanse. Selskapet skal ha ventet omtrent 4000 deltakere, men har til slutt måttet avvise folk som har ønsket å delta, etter at tallet passerte 6500. Det er første gang denne konferansen arrangeres i Europa.

Omtrent én tredjedel av omsetningen til Sun gjøres i Europa. McNealy mener at spesielt Tyskland, landene i Øst-Europa og enkelte av landene i Sør-Europa er områder hvor man ser god vekst. Det er særlig salget av servere med to prosessorer vokser.

- Folk bygger systemer basert på små enheter, sier McNealy.

Samtidig har selskapet priset serverne sine aggressivt. McNealy la spesielt vekt på at Sun-serverne nå er billigere enn tilsvarende maskiner fra Dell. Sun satser nå på tre ulike prosessorer, Xeon fra Intel, Opteron fra AMD og selskapets egne Sparc-prosessorer, etter at selskapet har lansert flere produkter basert på Opteron de siste ukene.

Intels Itanium, som McNealy for spøk kalte for Itanic, er ikke blant de prosessorproduktene Sun ønsker å satse på.

Men Suns satsing på så mange ulike plattformer forvirrer mange, som dermed spør seg om ikke for eksempel selskapets produkter basert på Linux og Opteron vil konkurrere med selskapets Sparc- og Solaris-produkter.

Til dette svarer McNealy at Sun ikke er noe brikkeselskap, heller ikke noe programvareselskap.

- Vi er derimot en systemleverandør som leverer relativt standardiserte og komplette løsninger, sier han, og legger til at selskapet derfor må være innovativt over hele linja.

Samtidig understreker han behovet for standardisering.

- Det finnes ikke to like datasentre i verden, og mange av dem kan ikke engang snakke sammen. Dette må det bli slutt på, sier McNealy og mener det er altfor mye skreddersying av løsninger i stedet for å ta i bruk løsninger som allerede er utviklet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.