BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stå på gamle ski mens du byr på nye

Nettbutikken yaTack tar nå i bruk WAP-teknologi for å gi brukerne mulighet til å legge inn bud og holde seg oppdatert på auksjonsresultater via mobiltelefonen.

Therese Werenskiold
2. mars 2000 - 14:14

Tjenesten finnes nå på yaTacks nettsider, og på wap-portalene til Telenor og NetCom. Nå kan brukerne logge seg på sin mobiltelefon og legge inn bud på samme måte som man i dag gjør på nettet, opplyser selskapet i en pressemelding.

- I begynnelsen er nok denne tjenesten for spesielt interesserte, men på sikt tror vi WAP-teknologien vil bli svært viktig for selskaper som opererer innenfor netthandel, sier administrerende direktør Hans Christian Qvist i pressemeldingen.

Vi vil utnytte samspillet mellom WEB og mobiltelefoni og fokuserer på økt brukervennlighet for våre kunder. Er man med i en budrunde via web'en på jobb, kan man nå få beskjed via mobiltelefonen i bilen om at man er overbydd. Og på den måten kan man enkelt høyne sitt bud, forteller auksjonsleder i yaTack, Rolf Stavnem.

- Eller man kan stå i skiheisen i påsken, og fortsatt delta på yaTacks auksjoner, legger han til.

Stavnem hevder at nærmest alle nye mobiltelfonmodeller som lanseres i tiden fremover vil gjøre bruk av den nye WAP-teknologien.

Qvist påpeker at løsningen kontinuerlig vil videreutvikles, og snart vil man også finne varemagasinet til yaTack på mobiltelefonen. I fremtiden vil også mobiltelefonen kunne benyttes til å betale for varene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.