RESULTATERFINANS

Stabile minnepriser kan berge Hynix fra Micron

Stabile minnepriser kan hindre Microns varslede overtakelse av Hynix' minnebrikkeproduksjon. Koreanske myndigheter søker i stedet en nasjonal løsning.

25. feb. 2002 - 12:50
Hynix Semiconductor


Så begynte prisene å stige igjen, og forhandlingene trakk i langdrag. Den siste utviklingen skal være at Hynix har avvist et revidert tilbud fra Micron. Uoffisielle kilder hos Hynix betegner nå, ifølge koreansk presse, Microns interesse som laber, mens kilder i den koreanske regjeringen antyder en mulig avtale mellom Hynix og Samsung.

Ifølge Korea Times diskuterer myndighetene og Hynix hvorvidt noe av gjelden kan avskrives i forkant av en løsning der Samsung overtar Hynix' minnebrikkeproduksjon. Dette kan appellere til kreditorene fordi det kan sikre lønnsomheten i Hynix' øvrige halvlederproduksjon. Det kan appellere til Samsung som da befester sin stilling ytterligere på verdensmarkedet. Og det kan appellere til Sør-Koreas nasjonalfølelse å styrke sitt fyrtårn Samsung framfor å selge unna viktige produksjonsanlegg til en konkurrent fra USA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.