BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stadig flere vil på tynnklientfest

Fire uker før start er det klart at Thinpower 2005 vil slå fjorårets deltakerrekord med god margin.

19. apr. 2005 - 10:17

Årets store norske tynnklientarrangement Thinpower 2005 starter 11. mai. I fjor ble det satt rekord med 480 deltakere og 30 på venteliste.

– I år har vi utvidet kapasiteten til 600 plasser. Vi har 415 påmeldinger allerede. Det er enda bedre enn vi hadde turt å håpe på, sier Line Kringen i arrangørselskapet Commaxx.

Selv om de aller fleste fortsetter å kjøpe PC-er, er Norge stadig et europeisk utstillingsvindu for tynnklientløsninger. Vårens to dager lange Thinpower-arrangement er et forum der brukere og interesserte kan møtes og utveksle erfaringer, og få en innføring i nye produkter.

– Før har vi hatt en konferansedag og en teknisk seminardag. I år har vi fulgt opp tilbakemeldinger vi fikk i fjor, og utvidet konferansedelen til begge dagene.

Citrix bidrar til konferansen ved å sende to toppledere til å lansere hver sin produktnyhet, henholdsvis Access Suite 4.0 og Access Gateway.

– Meta Group innleder konferansen med en analyse av utfordringene innen norsk IT fram til 2010, med vekt på temaer som virtualisering av lagring og servere. Sykehuset Innlandet som i fjor fortalte om omstillingsprosessen de var inne i, kommer også i år for å fortelle om sine erfaringer. De har supplert sitt Citrix-system med en rekke løsninger fra tredjepart, sier Kringen.

Avinor redegjør for sitt originale tynnklientsystem, med 1900 Windows-PC-er fordelt på 46 flyplasser. De bruker tynnklientløsninger for å oppnå det de presenterer som «total kontroll i et Windows-miljø».

På kjendissiden frister Kringen med Douglas Brown, tidligere Citrix-konsulent og i dag tynnklient guru og skribent – Methodology in a Box – og med Softricity-gründer David Greschler. Softricity er en løsning for sentral forsyning og drift av Citrix-servere, som gir langt enklere drift og reduserte kostnader. Løsningen er solgt til flere tynnklientmiljøer i Norge.

Rundt konferansen er det flere utstillere, blant annet fra HP, IBM og Wyse, samt Citrix' norske brukergruppe.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.