BEDRIFTSTEKNOLOGI

Startsiden vraket Telenor Nextel

Startsiden, kjøpt av Telenor Nextel i vår, valgte Powertech som sin vert etter en anbudsrunde. Pris og kvalitet var avgjørende, sier Tom W. Ottmar til digi.no.

Pål Leveraas
26. aug. 1999 - 14:00

Startsiden ble kjøpt av Telenor Nextel i mars. Web-siden har hatt en formidabel trafikksuksess, og presenterer anslagsvis ti millioner sidevisninger til 200.000 jevnlige brukere i august.

Nextel betalte fem millioner kroner for 35 prosent av selskapet.

Etter en nylig gjennomført anbudsrunde på leveranser av tjenester og vertsmaskiner, ble Telenor Nextel vraket av den nyinnkjøpte, opprinnelig fritidsbaserte web-publisisten. Tom W. Ottmar valgte Powertech som sin ISP (Internet Service Provider) og Linux-ekspertene Linpro som teknisk programvarepartner.

- Det var en kombinasjon av pris, kvalitet og leveringstid som var avgjørende, sier Ottmar til digi.no.

Tjenesten har vært kjørt hos Powertech hele tiden, så denne leverandøren hadde vel i alle fall et eller to hestehoders forsprang i utgangspunktet. Det kan vel likevel karakteriseres som lett oppsiktsvekkende at Norges største og mest profilerte ISP-er vrakes til fordel for en av Norges minste, ikke minst i lys av at førstnevnte nylig har skutt inn fem millioner kroner i kassen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.