BEDRIFTSTEKNOLOGI

Staten bygger den elektroniske motorvei

Finansminister Sigbjørn Johnsen og Regjeringen åpner døren for utvidelse av den elektroniske motorveien i statsbudsjettet for 1997.

Sigvald Sveinbjørnsson
4. okt. 1996 - 12:00

Idag, klokken 10, ble Statsbudsjettet lagt ut på Regjeringens sentrale tjener, ODIN som selv er noe av det Regjeringen vil satse videre på.
ODIN skal kunne ta unna 100.000 forespørsler i timen om statsbudsjettet. Dermed blir statsbudsjettet tilgjengelig for alle med tilgang til Internett.

IT-satsingen fra Regjeringens side følger i hovedsak rapporten fra statssekretærutvalget for IT; "Den norske IT-veien - Bit for bit".
Regjeringens IT-satsing departement for departement er:

Administrasjonsdepartementet (AD):
AD har satt av 18 millioner kroner for å bygge opp en infrastruktur for elektronisk informasjon mellom fylkesmannsembedene, inkludert nett og infrastruktur på tvers av de ulike sektorene, elektronisk kommunikasjon og saksbehandling, elektroniske informasjonstjenester samt elektroniske informasjonsressurser og -utveksling.

Det skal utvikles fellestjenester mellom statens sentrale og regionale informasjonsnett, og samarbeid om infrastruktur mellom kommunesektoren og andre statlige nett. AD ønsker at Regjeringens informasjonsdatabase ODIN (Offentlig dokumentasjon i Norge) blir gjort permanent og utviklet videre.

Kirke, forsknings og utdanningsdepartementet (KUF):
IT-planen for utdanningssektoren 1996-99 følges opp med en økning i bevilgningen på 6 millioner kroner (18 prosent) til totalt 39 millioner kroner.

I 1997 vil KUF blant annet legge vekt på kompetanseutvikling for lærere og pedagogisk forskings- og utviklingsarbeid knyttet til IT i utdanninga. Det vil bli stimulert til videre utvikling av innhold på Internett tilpasset norsk utdanning.

Kulturdepartementet (KD):
KD har satt i gang arbeidet med en IT-plan på kulturområdet. Planen er et ledd i oppfølgingen av rapporten "Den norske IT-veien. Bit for bit". 5 millioner kroner blir foreslått satt av til arbeid som knytter bibliotekene sammen i nettverk.

I tillegg bevilges det penger til IT-satsing knyttet til Kulturminnerådet, samt at edb-funksjonen i Riksarkivet styrkes. Samtidig økes bevilgningene til Statsarkivet i Bergen som får ytterligere en million kroner til arbeidet med et system for mikrofilming og mekanisk framfinning av dokumenter.

Regjeringen mener bibliotekene spiller en viktig rolle i demokratiseringen av informasjonsteknologien.

Nærings og energidepartementet (ND):
Regjeringen legger særlig vekt på å styrke satsingen blant annet på informasjonsteknologi i1997. Totalt er det budsjettert med vel 1,4 milliarder kroner til forskning og utvikling på Nærings- og energidepartementets budsjett for 1997. Dette er faktisk en liten reduksjon i forhold til 1996.

Samferdselsdepartementet (SD):
103,3 millioner kroner foreslås til forskning og utvikling. Dette er en økning på 22,5 millioner kroner fra 1996. Økningen kommer av Regjeringens satsing på informasjonsteknologi.

Bevilgningen til telekommunikasjons-forskning foreslås økt med 16,4 millioner kroner - til 30,4 millioner kroner.


http://odin.dep.no/html/nofovalt/offpub/utredninger/it/it-veien/

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra