BEDRIFTSTEKNOLOGI

Staten vil styre mer av sine IT-kjøp

Staten vil effektivisere sine IT-innkjøp. Dette betyr mer til en håndfull leverandører som fikk kontrakt og mindre til resten av bransjen.

Helge Lunde
24. nov. 2000 - 13:56
Statskjøp

ForvaltningsnettavtalenForvaltningsnettprosjektet




Telenor
Merkantildata.

Det som er verdt å merke seg i så måte er at man med den nye forvaltningsnettavtalen går over fra en prosjektavtale til en fast rammeavtale på ordinær driftsplattform. Implisitt ligger det i dette at man gir den nye rammeavtalen en høyere fokus enn hva den hadde som prosjekt. Og ut i fra erfaringer digitoday.no gjør seg, synes det som om staten er på vei til å svinge pisken mer over sine egne instanser til å benytte seg av forvaltningsnettavtalen.

- Vi vil være mye flinkere til å informere og markedsføre om den nye rammeavtalen nå enn hva vi har vært. tidligere Slik at de ulike instansene får en bedre kunnskap om hva den nye avtalen gir av muligheter, sier juridisk ansvarlig Bente Hagelien videre til digitoday.no.

- At man tidligere har hatt så mange som 35 leverandører har kunnet virket noe "rotete" for de offentlige instansene og innkjøperne rundt omkring. Det har derfor vært et mål å få ned antallet leverandører som har kommet inn under avtalen for å gjøre ting litt lettere, sier juridisk ansvarlig for Bente Hagelien i Statskjøp til digitoday.no



Med en slik disiplinheving ligger det an til at forvaltningsnettavtalen får en større betydning enn den har hatt tidligere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.