BEDRIFTSTEKNOLOGI

Staten vurderer Linux og office-kloner

Arbeids- og administrasjonsdepartementet skal lage ny IT-politikk for staten og vurderer trolig Linux og forskjellige alternativer til Microsoft Office.

28. aug. 2002 - 12:19
Arbeids- og administrasjonsdepartementetNærings- og handelsdepartementet

Victor Norman

Les om Normans utspill:


Senior-rådgiver Kai-Ove Nauen i AAD vil ikke røpe noe om arbeidet og hva staten nå utreder. Men skal staten øke konkurransen, finnes det bare en håndfull alternativer. Nauen og AAD skal derfor trolig deler av tiden fremover til å vurdere om de hva de kan anbefale.

Hovedspørsmålene rundt bruk av alternativer er hvor dyrt og tungvint det blir å bytte over. Det er også viktig å sjekke kvaliteten på norske versjoner og ikke minst om det er enkelt nok å installere, noe Linux har vært kritisert for.

Linux er egentlig det eneste alternative operativsystemet for PC-er. Trolig vil AAD vurdere det norske skolelinux-prosjektet som snart er ferdig med en norsk Linux-versjon. Gruppen av frivillige utviklere har også laget bokmål og nynorsk-versjoner av en lang rekke gratisprogrammer, blant annet Office-klonen 'K-Office'. Samtidig arbeider også gruppen på oppdrag fra Sun med en norsk versjon av Suns Star Office.

Les også

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.