RESULTATERFINANS

Statlig Internett-handel forsinket igjen

Statskjøp er forsinket i forhandlingene om innkjøpsportal med Orkla, Hydro, Statoil og Norsk Skog. Alt er åpent for diskusjon, er alt partene vil si.

1. feb. 2001 - 07:15


StatskjøpavdelingenPosten SDSTelenor Bedrift AS

Man skulle kjøre ny tilbudskonkurranse, men 21. desember gikk Statskjøp ut med følgende melding:

- Vi trenger tre-fire uker til, forteller seniorrådgiver Atle Reinseth i Statskjøp til digitoday.no.


Hva forsinkelsene skyldes eller hva partene nå diskuterer vil hverken han eller Tor Steinum, informasjonsdirektør i Norsk Hydro, kommentere.

Tidligere har Høyres næringspolitiske talsmann Ansgar Gabrielsen spurt Arbeids og Administrasjonsminister Jørgen Hårek Kosmo om man planlegger noen anbudsprosess når man har startet forhandlinger med de fire store selskapene.

I sitt svar skriver Kosmo kort at det har man planlagt etterpå. Men dette ser ut til å dreie seg om leveranse av IT-systemene.

Hvem som får lov til å være med, er viktig blant annet fordi dette trolig betyr medeierskap i markedsplassen. Hadde Statskjøp sluttført forhandlingene i forrige runde, hadde IBM eller Posten SDS/Ergo Group eid markedsplassen. Selskapene som får være med i forhandlingene har dessuten større muligheter til å påvirke markedsplassen til sine tekniske og næringsmessige behov enn aktører som får bli med senere.

Reinseth vil ikke kommentere eierspørsmål eller hvordan man planlegger å inviterer inn andre aktører etterhvert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.