JUSS OG SAMFUNN

Stavrum føler han har tillit tross internbråk

Alle vaktsjefene på nettdesken i Bergen har sagt opp, men publisher Gunnar Stavrum (bildet) i TV 2 Interaktiv hevder likevel han har tillit fra de fleste miljøene på TV 2-huset.

9. apr. 2001 - 09:14
digitoday.noTV 2 InteraktivGunnar Stavrum



Bergensavisen



Norsk JournalistlagKnut Erik Hareidedigitoday.no


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA



Grunnen til at så mange som åtte personer leverte inn sin oppsigelse torsdag og fredag i forrige uke, var at det var frist for å si ja til en sluttpakke som ble tilbudt dem, ifølge Hareide. Dette inkludert fem på desken i Bergen, blant andre tre vaktsjefer.



- Begrunnelsene har vært varierte, men en del har markert at de er uenige i de tiltakene ledelsen har satt i gang for å spare penger, sa han.



Men nå kan det se ut som om han slipper å si opp noen i det hele tatt. Det tror i hvert fall NJ-organiserte i internettselskapet som opplyser at ingen
av de som sa opp selv var blant dem som fikk tilbud om nye stillinger like før.

- De som har sagt opp, orket ikke mer for sin egen del. Det er viktig for oss som er igjen å jobbe aktivt videre med TV 2 Interaktiv, sier Hareide.

Han minner digitoday.no om at det også er 16 engasjementstillinger som ikke blir fornyet, noe som blant annet innebærer at en del folk som har jobbet
med web-TV ikke blir med videre.

Stavrum har selv signalisert hvor viktig det er for TV-selskapet og den digitale datteren å jobbe med web-TV, selv om det ikke genererer store inntekter akkurat nå. Derfor er da bredbåndsinnholdet også noe av det første som kommer til å bli stengt bak abonnementsdører på tv2.no.

- Jeg har veldig stor tro på at web-TV vil bli viktig og bra. Jeg skjønner at vi vil være med å posisjonere oss på dette området tidlig, og et visst eksperimentnivå må vi ha, mener Hareide som ikke er bekymret for at de dermed vil drive videre en virksomhet som ikke kan matche kostnadene. Og at det eventuelt derfor vil komme i konflikt med sparepakken på 17 millioner som de nå gjenomfører.

Han innrømmer at ambisjonsnivået den nærmeste tiden vil komme til å bli redusert, men har stor tro på at TV 2 Interaktiv vil få anledning til å vokse seg større igjen.


- Vi vil nok i en periode merke dette på kroppen og måtte redusere ambisjonsnivået noe. Det vil merkes når så mange dyktige mennesker forlater skuta samtidig. Utfordringen blir likevel ikke å bli oppfattet som dårligere, spår han og fortsetter mer optimistisk:

- Jeg er ganske optimistisk i forhold til at vi nå har fått et realistisk budsjett å styre etter. Jeg har bra tro på at vi skal vokse igjen, men denne gangen skal det styres utifra resultater som vi oppnår underveis, mener den NJ-organiserte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra