BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterk resultatvekst i NetCom AB

Svenske NetCom AB, som blant annet eier norske Tele 2 og fjerdeparten av mobilselskapet NetCom GSM, lever godt på teleliberaliseringen og sterk vekst i mobilmarkedet. På ett år har selskapet økt leveransene av samtaleminutter med hele 90 prosent.

Frode Eriksen
17. aug. 1999 - 10:33

Overskuddet etter skatt økte med 211 prosent første halvår sammenliknet med samme halvår i fjor, eller fra 38 millioner svenske kroner til 118 millioner kroner. Omsetningen økte med 32 prosent fra 2.785 millioner kroner i fjor til 3.665 millioner kroner i år. Gevinsten per aksje er også svært mye bedre; 1,13 krone opp fra 37 øre etter halvgått løp i fjor.

Lars-Johan Jarnheimer, nytilsatt administrerende direktør i NetCom AB, sier at selskapet har hatt en lovende start på 1999, blant annet takket være sterk lønnsomhet i mobilselskapet Comviq. Selskapet økte antall mobilkunder det siste året med 441.000 abonnenter til halvannen millioner, hvorav 800.000 er kortkunder. Selskapets fastnettdatter i Sverige, Tele 2, endte på 826.000 kunder etter første halvår, en økning på 55 prosent på ett år.

Til høsten skal selskapet prioritere Internett, der selskapet ønsker å konvertere Internett-kundene til å bli telefonikunder. NetCom var lenge Sveriges største ISP, og er bare helt nylig forbigått av Telia som største leverandør av enbruker Internett-kunder

Antall samtaleminutter økte til 6,031 millioner eller 90 prosent.

NetCom-aksjen steg med tolv prosent allerede mandag, som en følge av at hovedkonkurrentens sjef, konserndirektør i Telia, Jan-Åke Kark, tenkte høyt om at NetCom AB kunne være et oppkjøpsobjekt for Tele Danmark.

Analytikere sier til Finanstidningen at formålet med uttalelsen er å høyne verdien på Telias virksomhet i Norge. Tanken er at om NetComs verdi øker, så øker også verdien på Telia Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.