BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterke resultat fra Bell-selskap

SBC og Ameritech, som senere i år planlegger i fusjonere, har begge levert gode kvartalsresultat med en vekst i overskudd på 15-20 prosent. Det er mobiltelefoni og datakom som bidrar sterkest til veksten.

Frode Eriksen
22. juli 1999 - 09:28

SBC økte overskuddet med 15 prosent til 1,18 milliarder dollar, en økning fra 1,02 milliarder året før, og så vidt over forventningene i markedet. Salget økte fem prosent til 7,4 milliarder dollar sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Høyhastighets Internett-linjer økte med 32 prosent i kvartalet, mens selskapet økte antall mobilkunder med 300.000 til 8,3 millioner. Inntektene fra salg av mobile tjenester økte med 18 prosent.

Ameritech økte overskuddet med 21 prosent til 840 millioner dollar andre kvartal, og innfridde forventningene i markedet. Salget økte med 12 prosent til 4,8 milliarder dollar.

Finansdirektør i Ameritech, Oren Shaffer, sier i en pressemelding at selskapet økte inntektene innenfor datakom med 71 prosent, som er et område som utgjør 15 prosent av selskapets samlede inntekter.

Det selskapene nå mest av alt venter på er en godkjennelse av fusjonen mellom de to selskapene fra USAs føderale telemyndigheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.