BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterkt kvartal for Mannesmann

Telekom øker sterkt for tyske Mannesmann, som konkurrerer med det dels Telenor-eide Viag Interkom. Mannesmanns telekomvirksomhet økte omsetningen med 32 prosent i årets første kvartal.

Frode Eriksen
21. mai 1999 - 10:19

Hovedstrategien for å ta kunder på det tyske telemarkedet er kraftige prisnedsettelser, noe som har satt det tyske televerket Deutsche Telekom under kraftig press, men åpnet for nye muligheter for teleutfordrere som blant andre Mannesmann, som er det største av de nye teleselskapene i Tyskland.

Televirksomheten i Mannesmann, som ledes av tidligere Telia-sjef Lars Berg, representerer blant annet den største tyske mobiloperatøren, en posisjon selskapet har hatt i to år. Når Mannesmann overtar telefonivirksomheten til teleselskapet Otelo fra de to eierne RWE AG og Veba AG for 2,25 milliarder mark, blir også telefonivirksomheten Deutsche Telekoms største utfordrer.

Mobilselskapet økte salget med 33 prosent, og antall kunder med 200.000 til 6,5 millioner, mens salget av tradisjonell telefoni økte med 27 prosent.

Omsetningen i konsernet økte til 1,326 milliarder euro i årets første kvartal, til tross for at prisene har gått kraftig ned. Internasjonal telefoni har i snitt blitt 70 prosent rimeligere på ett år.

Mannesmann har store eierinteresser i flere europeiske telemarkeder, deriblant i Italia der selskapet vil bli største eier i mobilselskapet Omnitel dersom Olivetti ender som kjøper av hele eller deler av Telecom Italia. Da vil Olivetti selge sine aksjer i Omnitel til Mannesmann.

Mannesmann vil også etablere seg som Østerrikes fjerde mobiloperatør etter nylig å ha vunnet en mobillisens i landet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.