BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterkt vekst for Microsoft

Til tross for gode tall i forrige kvartal, 1 millioner i netto overskudd av en omsetning på ,68 milliarder, er ikke fremtiden bare rosenrød for Microsoft. Selskapet melder at de forventer lavere vekst i inntjeningen i selskapets fiskale 98, som starter i juli '97.

Jens Kanden
20. jan. 1997 - 16:30

Microsofts melder at selskapets største inntektskilde, kontorapplikasjoner, vil vokse med under ti prosent i det fiskale 1998 (begynner i juli '97), etter mange år med kraftig vekst. Selv om selskapet har en tendens til å underestimere sin inntjening, forteller Mike Brown, økonomidirektør i Microsoft, at selskapet må forholde seg til realitetene i markedet. Brown nevner innbitte konkurrenter og et saturert marked som hovedårsaker til den reduserte veksten. I første halvår i '97 vil omsetningen vokse solid, grunnet Office 97, men etter det vil veksten avta.

Selskapet har hatt en vekstrate på 27 prosent, men venter at denne vil ende på rundt 20 prosent i det fiskale '98. Microsoft omsatte for $2,68 milliarder og tjente $741 millioner i kvartalet som endte 31. desember '96. I samme perioden året før, solgte selskapet for $2,20 milliarder og tjente $575 millioner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.