JUSS OG SAMFUNN

Stille rundt norsk Yahoo!-kopi

Å bli oppført hos Yahoo! er gratis. Norsk-engelske OnlyOneSite.com skulle utkonkurrere Yahoo! ved å ta betalt. Siden har det blitt stille.

11. des. 2001 - 07:28
OnlyOneSite.comDag Edward JohnsonYahoo!


Siden er det blitt svært stille rundt det norske selskapet.

Selskapet lovet i juni å offentliggjøre trafikktall eller regnskapstall for OnlyOneSite, men ferskeste engelske pressemelding på selskapets nettsider er fra 24. september og den ferskeste norske er fra 17. mai.

digi.no har flere ganger forsøkt å få tak OnlyOneSite.com i London, der Johnson etablerte hovedkontoret på fasjonable Canary Wharf - Londons svar på Aker Brygge. Men der svarer bare et fellessentralbord og ingen tar telefonen vi blir satt til.

Det er heller ingen som tar telefonen hos OnlyOneSites norske salgsagent, Hell International. Dette selskapet eier nettstedet Stjørdalsnett (www.viscom.no).

Det har gått syv måneder siden pressekonferansen i mai, men en stikkprøve på nettsiden viser at det åpenbart er få som ønsker å betale for å bli oppført på nettet. Under lenken Norway på OnlyOneSite.com, finner man en lang rekke underkategorier som nyheter, IT og næringsliv. Men under dem blir det ganske tomt og personen som har sortert lenkene/annonsene har ikke brydd seg så mye om å følge opp kategoriene.

Under "IT" ligger det ett selskap - IT-byen Steinkjer. Under "News" ligger det en meny med norske nettaviser, men mesteparten av siden tas opp av 20 annonser for diverse advokater, låneselskap, IT-selskapet IFS, en tannlege, Nokia, og Villeroy & Boch - en leverandør av sanitær-porselen. Mange av annonsene har engelsk tekst.

Under "Business" ligger det en rekke annonser for svømmebasseng og Barclays Capital (har ikke noe norsk kontor) samt flere av de samme annonsene som under "News".

Går man til USA og velger "IT" finner man ingen annonser. Det er altså foreløpig langt frem til OnlyOneSite kan konkurrere med Yahoo!.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.