BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stjärn-TV blir UPC

Nesten ett år etter at UPC kjøpte det Stockholmsbaserte kabel-TV selskapet Stjärn-TV blir navnet endret til UPC Sverige. Nå skal kabel-TV-stempelet vaskes bort samtidig som det skal satses på andre typer tjenester som data og telefoni.

Frode Eriksen
2. mai 2000 - 11:49

Sverige skal bli UPCs testmarked for UPCs kombinerte boks for digital-TV, datatrafikk (Internett) og telefoni.

UPCs konsernsjef, John Riordan, presenterte det nye konseptet før helgen, og ifølge Dagens Industri skal boksen introduseres med en ekstra gunstig pris.

Stjärn-TV eller UPC Sverige er en del av UPC Nord-Europa, som ledes av administrerende direktør i UPC Norge, Lars Helgerud Andersen. Det svenske nettet representerer 230.000 husstander, og så langt har 15.000 knyttet seg til UPC-datter Chellos bredbåndsportal.

Riordan sier at UPC er svært interessert i å overta Telias kabel-TV nett for å nå ut til hele landet. Tidligere har selskapet vært interessert i MTGs eierandel i TV4, som også er for salg. UPC eier allerede kanal 5 i Sverige og kontrollerer selskapet SBS som eier 51 prosent av TVNorge.

Det har ikke lykkes UPC å vokse i Norge og et av de siste større kabel-TV-nettene, Alfanett i Bærum, blir solgt til hovedkonkurrenten i Norge, Telenor Avidi som fra 1. juni blir Norges største kabel-TV selskap målt i antall TV-kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.