BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stockholm bryter Windows-monopol

Stockholm län har lang tradisjon med eksklusivt å tilby Windows-maskiner som lånemaskiner til sine 50.000 ansatte. Nå sprenges dette monopolet ved at de ansatte også kan tilbys Macintosh-baserte maskiner.

Jens Kanden
23. okt. 1998 - 13:00

Landstinget og Stockholm by hadde utarbeidet spesifikasjoner i forbindelse med innkjøp av lånemaskiner til sine 50.000 ansatte som sa at maskinene måtte være Windows-baserte. Som følge av det nylig avholdte valget, har en borgerlig koalisjon av moderater, folkpartister, og kristeligdemokrater tatt makten i Stockholm läns Landsting. Denne koalisjonen tok umiddelbart beslutningen om å oppheve dette Windows-monopolet og åpne for maskiner basert på andre plattformer som Apple.

Dette står å lese i en pressemelding på nettsiden til Folkpartiet i Sverige. (Se peker i margen til høyre.)

- Arbeidsgiveres lånemaskiner til ansatte er i ferd med å fjerne valgfriheten for privatpersoner på datamarkedet og etablere et faktisk monopol for Windows som operativsystem i Sverige, uttaler landstingsråd Andres Käärik (Folkpartiet) i pressemeldingen. Käärik fremheves som iniativtager til beslutningen.

Käärik mener at det ikke finnes funksjonelle grunner til at man skal standardisere på Windows, og han mener at beslutningen kan bli et gjennombrudd for konkurransen mellom Apple- og Windows-plattformen på markedet for lånedatamaskiner til ansatte i Sverige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra